Träningsmatch

Skurups AIF - Skivarps GIF 4-1

Av Johan Ohlsson

Det var ett tag sedan. Ett bra tag sedan. Men på söndagen spelade Skivarps GIF äntligen en match. En träningsmatch mot Skurups AIF. Det blev visserligen stryk med 1-4 (0-2). Men trots förlusten såg det helt okey ut. Ja, emellanåt riktigt bra. Och att bara få spela en match och inte bara träna var förstås bara det helt suveränt.

- Det var kul att äntligen få spela en match. Och det känns skönt att ha den här matchen avklarad, kommenterar Skivarps tränare David Ketteridge.

Senast Skivarp spelade en träningsmatch var söndagen den 1 mars. Och det känns som en hel evighet. Sen har man väntat och väntat och till slut fick spelarna i Skivarps GIF äntligen lön för mödan.

- Jag är nöjd totalt sett. Tyvärr fick de göra ett par billiga mål. Men Skurup var bra och de kommer säkert att ligga i toppen i sin div 5 serie, menar David Ketteridge.

Skivarp hade vinden i ryggen under den första halvleken, men det var ändå hemmalaget som hade ett betydligt större bollinnehav. Det märktes emellanåt att det var ett bra tag sedan som Skivarp spelade en match över huvud taget. Passningsspelet var lite si så där och bolltouchen satt inte där. Men ni kan var helt lugna. Det kommer bara att bli bättre. Kom också ihåg att det var ett aggressivt Skurup som satte bra press på sina motståndare. Däremot låg Skivarp bra i sina positioner och vid ett par tillfällen under den första halvleken var man mycket nära att lyckas med sina omställningar. Men man slarvade med den sista passningen.

- Ja, vi låg rätt i våra positioner men vi stressade för mycket framåt, analyserar David Ketteridge.

Skurups stora bollinnehav gav till slut ändå resultat. I den 32:a minuten kunde ex-allsvenske Thommie Persson skjuta in 1-0 sedan SGIF-spelarna inte fått undan bollen efter en hörna. Sex minuter senare kunde Willy Sjöholm göra 2-0 sedan han lite väl enkelt tagit sig förbi ett par Skivarpsspelare längs högerkanten. Efter pausen började Skurup väldigt bra och tryckte tillbaka Skivarp som hade det väldigt tufft i motvinden. I den 49:e minuten ökade Pontus Andersson på till 3-0 och i den 67:e minuten nickade Oliver Nander in 4-0 på en hörna. Men trots det hopplösa underläget kom Skivarp igen och nu spelade man riktigt hyggligt. Det gav utdelning en gång. Men utdelningen kunde ha blivit ännu bättre. I den 71:a minuten kunde Skivarp reducera. Ett riktigt snyggt mål. Bogi Einarsson spelade fram Philip Hansson som i sin tur slog ett perfekt inlägg intill Simon Strid som mötte perfekt och målnollan var spräckt. Därefter kunde Simon Strid ha nätat ytterligare två gånger. Simon hade nämligen ytterligare två frilägen. Först blev han frispelad av Anton Lindahl. Men då räddade målvakten Filip Klang-Persson (i Skivarps GIF 2017 och 2018) med en benparad. Och därefter blev Simon frispelad av Philip Hansson. Men då räddade Filip igen. Målet vi gjorde var riktigt snyggt. Och vi kunde ju ha gjort två mål till, påpekar David Ketteridge. Skivarp lyckades nu hitta ytor bakom Skurups backlinje och man vann också fler närkamper. Anton Lindahl hade dessutom ett härligt långskott som Filip Klang-Persson verkligen fick sträcka sig på för att rädda. Skivarp krigade matchen igenom och när väl passningsspelet och förstatouchen sitter där så kan 2020 bli hur bra som helst. Bäst i Skivarp var ett av många nytillskott den här säsongen, mittbacken Rasmus Persson. Här kan SGIF ha gjort ett dunderfynd. Rasmus var stabil på huvudet och oerhört placeringssäker. Framför allt i första halvlek var han grym. Stabil var ordet!

- Rasmus stod hela tiden rätt. Han kan vara en ny Freddy Johnstone, berömmer David Ketteridge.

Skivarp kommer att spela ytterligare två träningsmatcher innan serien startar den 1 augusti. Den 18 juli möter man Brantevik på hemmaplan och den 22 juli möter man Charlo på bortaplan.

Skurup-Skivarp 4-1 (2-0). Målen: 1-0 (32) Thommie Persson, 2-0 (38) Willy Sjöholm, 3-0 (49) Pontus Andersson, 4-0 (67) Oliver Nander, 4-1 (71) Simon Strid.

Så här spelade Skivarp:
Christian Rönnberg – Ludwig Persson (ut 55), Rasmus Persson, Olof Persson (ut 46, in 88), Lukas Wikstrand – Oskar Jeppsson (ut 67, in 85, ut 88), Andreas Sippola (ut 71), Ludvig Andersson (ut 59, in 71), Anton Lindahl, Alex Giheden (ut 85) – Simon Strid. Avbytare: Henrik Pålsson (in 46), Oskar Johansson (in 55), Philip Hansson (in 59), Bogi Einarsson (in 67).

Detta var bra:
Skivarp krigade på bra matchen igenom och trots underläge med 0-4 gav man aldrig upp. Man spelade stundtals en hygglig fotboll och man gjorde också ett tjusigt mål. Och med tanke på att man inte hade spelat en match sedan den 1 mars såg det riktigt lovande ut. Bäst i Skivarp var mittbacken Rasmus Persson som svarade för en kanoninsats.